Walshuid verwijderen doet u zo

Tijdens het vervaardigingsproces van staal kan er walshuid ontstaan. Dit is een laag met verontreiniging die optreedt bij het verhitten en walsen van het materiaal. Voordat u het staal verder kunt bewerken, moet u deze vetlaag verwijderen. Ook kunt u niet schuren voordat deze vetlaag verwijderd is. Onder normale omstandigheden breken de schuurkorrels geleidelijk af, zodat de grofte wordt behouden. Walshuid veroorzaakt echter verglazing, waardoor de korrel binnen een paar minuten bot wordt en zijn volledige functie verliest.

Onze tips voor het verwijderen van walshuid 

Stel de dikte vast

Voordat u aan de slag gaat met het verwijderen van de walshuid, is het van groot belang dat u de dikte vaststelt. Zo kunt u het gereedschap afstemmen op uw werkzaamheden. Walshuid komt voor in verschillende vormen, wat vaak afhangt van de dikte van het materiaal. Over het algemeen kan het volgende gesteld worden: hoe dikker het staal, hoe dikker de walshuid en hoe moeilijker deze te verwijderen is.

Kies de juiste schijf

U kunt het best een schijf gebruiken die niet verglaasd en die meegaat tot de gewenste dikte. Dit is afhankelijk van de dikte van de walshuid. Zo kan het voorkomen dat een grove schuurschijf erg diepe krassen achterlaat, terwijl een schuurschijf met een fijne korrel juist te weinig resultaat levert. Als de walshuid erg dik is kunt u gebruikmaken van een afbraamschijf.

Persoonlijk advies 

Heeft u advies nodig bij het verwijderen van walshuid? Start dan gerust rechts onderin uw scherm met onze experts. SlijpExpert.nl heeft altijd de laagste prijsgarantie op alle producten. Wij leveren alle producten uit voorraad en u ontvangt deze binnen één werkdag. Kijk ook even op onze actiepagina om te profiteren van tijdelijk extra scherp geprijsde slijpschijven.
Neem contact op