• Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Voor 17:00 besteld vandaag verzonden
  • Voor professionals

Excentrisch schuren

In tegenstelling tot de excentrische schuurmachine, zijn de vlakschuurmachine en haakse slijper voorzien van een schuuroppervlakte die altijd dezelfde cirkels en krassen op het materiaal achterlaat. De voetzool van deze machines beweegt namelijk in eenzelfde positie, waardoor het schuurpatroon onder alle omstandigheden hetzelfde resultaat heeft. De boogjes en cirkels die door dit proces worden achtergelaten kunnen echter worden gemaskeerd door gebruik te maken van een excentrische schuurmachine. De voetzool van dit apparaat draait mee tijdens het schuren, wat een fijner resultaat tot gevolg heeft en men richtingloos kan finishen.

Realiseer de gewenste oppervlakte met excentrisch schuren

Afhankelijk van het materiaal dient de gebruiker in een aantal stappen de gewenste oppervlakte te realiseren, door goed rekening te houden met de korrel die wordt gebruikt. Gebruik de machine door in een 8-vorm het materiaal te bewerken. Zo wordt de functie van de excentrische schuurmachine versterkt en krijgt de oppervlakte van het materiaal een fijne afwerking.

In het geval u ervoor kiest om materiaal af te werken met een ronde vorm, dan is het wellicht verstandig te werken met een interface pad. Dit is een extra kussentje die tussen de excentrische schuurmachine  en voetzool kan worden geplaatst, waardoor rondingen in het materiaal beter opgevangen kunnen worden.

De excentrische schuurmachine kan worden gebruikt zonder remfunctie, maar het wordt aangeraden om deze niet te verwijderen. Zonder deze functie wordt het materiaal bij het opzetten namelijk flink beschadigd, doordat de roterende functie van de machine niet wordt geremd.

Vragen over excentrisch schuren?

Indien u vragen heeft op het gebied van excentrische schuren, of schuurbanden kopen dan adviseren wij u om contact op te nemen met een van onze experts. SlijpExpert is gespecialiseerd in de verkoop en het advies op het gebied van schuren en slijpen. 

Terug naar overzicht

Meer leesvoer

Bekijk al het slijp- en schuuradvies