Lasnaden gladslijpen van buizen en kokers

Het gladslijpen van buitenhoeken van buizen en kokers geeft een goede en mooie uitstraling. Bij buizen en kokers gaat het twee verschillende vormen, een hoekige vorm en een ronde vorm. Het is van belang dat u in beide gevallen een ander proces hanteert. Zo realiseert u de beste resultaten.

Buitenhoeken slijpen van kokermateriaal

Wilt u de buitenhoeken van kokermateriaal slijpen? Dan raden wij aan om een fiberschijf te gebruiken. De 3M Cubitron II fiberschijf is hiervoor uitermate geschikt. Met deze schijf is het mogelijk om vlak te slijpen zonder dat er vervorming optreedt. Het is namelijk van belang dat de hoeken daadwerkelijk recht blijven en dat de lasnaad zo strak mogelijk is. Voor het bewerken van kokermateriaal is het verstandig om gebruik te maken van een haakse slijper die op een hoog toerental gezet kan worden. Onder deze omstandigheden functioneert de fiberschijf het beste.

Buitenhoek slijpen van buismateriaal

In tegenstelling tot kokermateriaal, kunt u buismateriaal het best afwerken met een slijpschijf waarbij wel een lichte mate van vervorming optreedt. Wij raden aan gebruik te maken van een Cibo RCD-lamellenschijf. Deze zorgt ervoor dat de lasnaad volledig wordt weggeslepen. Bovendien wordt de naad direct afgewerkt met een fijne finish. Door de verende eigenschappen vormt deze slijpschijf zich aan het ronde oppervlakte, waardoor de schijf zeer geschikt is voor het afwerken van buismateriaal. Deze schijf functioneert optimaal in combinatie met een haakse slijper op een stand van 3.000 tot 3.500 toeren.  De meeste machines draaien tussen de 10.000 en 11.000 toeren. U kunt dus het best een haakse slijper met regelbaar toerental gebruiken. Bijvoorbeeld de Flex LE 14-7.

Persoonlijk advies 

Heeft u een vraag over het gladslijpen van lasnaden van buizen en kokers? Start gerust rechts onderin uw scherm met één van onze experts. SlijpExpert.nl heeft altijd de laagste prijsgarantie op alle producten. Wij leveren alle slijpschijven uit voorraad en u ontvangt deze binnen één werkdag. Kijk ook even op onze actiepagina om te profiteren van tijdelijk extra scherp geprijsde slijpschijven.

 

Neem contact op