In verband met de drukte bij onze logistieke partners kunnen bestellingen vertraging oplopen.
  • Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld  vandaag verzonden
  • Voor professionals

3M™ Cubitron™ II schuurbanden

Heb je na lang wikken en wegen besloten de overstap te maken naar geautomatiseerd schuren en afbramen, dan heb je eigenlijk ook meteen gekozen voor het gebruik van 3M™ Cubitron™ II schuurbanden. Als de #1 distribiteur in Nederland geven wij van SlijpExpert uiteraard graag een nadere toelichting op deze redenering.

Geautomatiseerd schuren vraagt veel van schuurmiddelen

Als ondernemer, productiemanager of inkoper maak je op een bepaald moment de keuze om te investeren in één of meerdere machines waarmee het schuren en afbramen van metaal volledig geautomatiseerd verloopt. De argumenten om tot dat besluit te komen zijn divers. Je wilt dat het schuurproces op de eerste plaats veel sneller en efficiënter gebeurt. Ook is de precisie en consistentie waarmee geautomatiseerd schuren verloopt een doorslaggevende factor. Een niet onbelangrijke reden om te kiezen voor geautomatiseerd schuren en afbramen is dat geautomatiseerd schuren veel minder impact heeft op het materiaal dat wordt bewerkt. Dit geldt met name voor het schuren van RVS. Door de gelijkmatigheid en effectiviteit van het schuurproces komt er minder warmte vrij en dat voorkomt weer dat het materiaal verkleurt, vervormt of verzwakt raakt. Dat het personeel hiermee ook meteen verlost is van een hoop zwaar, vies en repeterend handwerk draagt uiteraard ook bij aan het nemen van de beslissing om te kiezen voor geautomatiseerd schuren. En, nu komt het: Laten dit nu ook precies de redenen zijn waarom zelfs de meest kritische gebruikers voor 3M™ Cubitron™ II schuurbanden kiezen.

3M™ Cubitron™ II maakt het verschil

Investeren in geautomatiseerd schuren is een kwestie van weloverwogen keuzes maken. Het kiezen voor de machine die het best aansluit op je wensen en eisen is de belangrijkste stap. Of je ten volle profiteert van de kwaliteiten en capaciteit van die machine hangt voor een belangrijk deel af van de schuurbanden die gebruikt worden. 3M heeft tientallen jaren ervaring in keramische mineralen-, schuur- en microreplicatie-technologieën en al die knowhow is optimaal benut om de meest ideale schuurband voor geautomatiseerd schuren te ontwikkelen. Het resultaat is een schuurband die qua kenmerken en onderscheidende kwaliteiten feitelijk een blauwdruk is van de lijst met steekhoudende argumenten waarop de keuze voor geautomatiseerd schuren en afbramen is gebaseerd.

Ongeëvenaarde schuursnelheid én -kwaliteit

De kern van de ongeëvenaarde kwaliteiten van de 3M™ Cubitron™ II schuurbanden zijn de vorm en samenstelling van de schuurkorrel. De piramidevormige keramische schuurkorrel (Precision Shaped Grain) zorgt voor een enorme effectiviteit, meer productiesnelheid en een consistent hoge kwaliteit (microscopische precisie) van het geautomatiseerd schuurproces. De volledige kracht van het keramische schuurmineraal wordt immers constant benut. In de praktijk blijkt dat na 15 minuten schuren er maar liefst 300% meer materiaal per minuut verwijderd wordt. Dat gaat gepaard met minimale impact op het schuuroppervlak. Er hoeft namelijk veel minder druk te worden uitgeoefend en die druk wordt ook nog eens veel gelijkmatiger over het totale schuuroppervlak verdeeld. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat er veel minder last van warmteontwikkeling is bij geautomatiseerd schuren met 3M™ Cubitron™ II schuurbanden.

Garantie voor optimaal schuurresultaat

De zelfslijpende kwaliteiten van het keramische mineraal zorgen echter niet alleen voor aanzienlijk meer productie en een constant hoge productkwaliteit. De 3M™ Cubitron™ II schuurbanden gaan door de specifieke kwaliteiten namelijk ook nog eens tot wel vijf keer langer mee dan schuurbanden van andere merken. Dat scheelt dus aanzienlijk in de aanschafkosten en aan kostbare tijd dat de machines stilstaan en technici bezig zijn met het vervangen van de slijpbanden. Uiteraard zijn een juiste afstelling van de schuurdruk en goed functionerende afzuiging van het schuurstof essentieel voor kwalitatief slijpen, schuren en afbramen. Daarnaast is ook de hardheid van het materiaal dat geautomatiseerd bewerkt wordt van invloed op de levensduur van bijvoorbeeld de veel toegepaste 784F schuurband uit de 3M™ Cubitron™ II-serie.

3M™ Cubitron™ II schuurbanden koop je bij SlijpExpert!

In dit artikel komt duidelijk naar voren dat geautomatiseerd schuren en afbramen pas echt gladjes verloopt als daarbij ook de beste schuurbanden met de befaamde 3M Cubitron technologie worden toegepast. Bij SlijpExpert vind je snel en eenvoudig de 3M schuurmiddelen die je zoekt. Tevens kun je bij ons terecht voor deskundig advies, een productdemonstratie of schuurproef met je eigen machine om vast te stellen welke schuurband het meest geschikt is. Neem voor een bestelling, offerte of meer informatie contact met ons op.

Terug naar overzicht
Ook interessant