In verband met de drukte bij onze logistieke partners kunnen bestellingen vertraging oplopen.
 • Bedrijf? Bestel op rekening
 • Gratis levering vanaf €100,-
 • Op werkdagen voor 17:00 besteld  vandaag verzonden
 • Voor professionals

Lamellenschijven

 1. Perfect Performance Alligator lamellenschijf 115 mm K40 vlak
  Perfect Performance Alligator lamellenschijf 115 mm K40 vlak Art. Nr. 87115401

  Perfect Performance lamellenschijven Alligator 115 x 22 mm K 40 Vlak. Universele kwaliteit zircon lamellenschijven, met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

  Meer info
  € 2,57 € 2,12
  Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden.

Lamellenschijven zijn zeer geschikt voor het afwerken van verschillende soorten metaal. Ze zijn ideaal in combinatie met een haakse slijper voor verschillende toepassingen zoals schuren, ontbramen, afschuinen van randen, afronden van kanten, en het verwijderen van lasrupsen. We hebben lamellenschijven van diverse merken, diameters van 50 t/m 180 mm en vele verschillende korrelgroftes in ons assortiment. Bij SlijpExpert.nl kunt u voor elke bewerking de juiste lamellenschijf kopen die geschikt is voor uw specifieke klus!

Welke lamellenschijf heb ik nodig?

Doordat lamellenschijven relatief veel materiaal wegschuren, zijn deze ideaal voor in de metaalbewerking. Afhankelijk van het type korrel dat u gebruikt, is er weinig tot geen nabewerking nodig. In ons assortiment hebben we diverse lamellenschijven die van elkaar verschillen in onder andere:
 • diameter
 • korrelgrofte
 • korreltype
 • vorm
 • merk

Welke korrelgrofte lamellenschijf heb ik nodig?

Lamellenschijven beschikken over verschillende soorten korrelgroftes. In ons brede aanbod vindt u de volgende varianten:
 • 36, 40 en 50: geschikt voor zware schuurwerkzaamheden waarbij veel materiaal verwijderd moet worden.
 • 60 en 80: geschikt voor algemene schuurwerkzaamheden waarbij een redelijk gladde afwerking vereist is.
 • 120: geschikt voor fijn schuurwerk waarbij een gladde afwerking gewenst is zonder dat te veel materiaal verwijderd wordt.

De termen Coarse, Medium en Very fine worden gebruikt voor schuurvlies lamellenschijven. Deze schijven zijn zogenaamde afwerkings-schijven en zijn niet geschikt om materiaal af te nemen maar voor het nabewerken van werkstukken.

Welke korreltype lamellenschijf heb ik nodig?

Onze lamellenschijven zijn verkrijgbaar in verschillende korreltypes. De volgende varianten voeren wij standaard in het assortiment:
 • Aluminiumoxide: een van de meest gebruikte korreltypes in schuurschijven. Geschikt voor algemene schuurwerkzaamheden op diverse materialen.
 • Zirkonium: geschikt voor agressief schuurwerk op harde materialen. Een uitstekende combinatie van snijprestaties, duurzaamheid en levensduur.
 • Keramisch: gemaakt van geavanceerd keramisch materiaal en bijzonder geschikt voor agressieve schuurwerkzaamheden op harde materialen zoals RVS en titanium.
 • Cubitron™ II: geavanceerd keramisch korreltype geproduceerd door 3M. Dit type staat bekend om zijn agressieve snijvermogen en langere levensduur. Vaak gebruikt in industriële toepassingen.
 • Siliciumcarbide: zeer geschikt voor schuren op harde materialen zoals steen en glas. Biedt een agressief snijvermogen voor het effectief verwijderen van verf en lak.

Kies een lamellenschijf met een geschikt korreltype voor de uit te voeren schuurwerkzaamheden.

Merken lamellenschijven

Ontdek de uitgebreide collectie aan lamellenschijven bij SlijpExpert, perfect voor iedereen die in de metaalbewerking en metaalindustrie werkt. Met de lamellenschijven van diverse merken klaart u eenvoudig elke klus. Ook bieden wij voor extra korting wanneer u uw producten in bulk aanschaft. Hieronder onze merken:

Lamellenschijven kopen bij SlijpExpert

Wilt u lamellenschijven kopen met een lange levensduur of een schijf met een hoge materiaalafname capaciteit? Heeft u een schijf nodig om te schuren of voor oppervlaktevoorbereiding van materialen zoals staal, RVS, aluminium of andere exotische materialen? Bij SlijpExpert.nl kunt u de perfecte lamellenschijf vinden. Wij bieden speciale prijzen voor onze klanten die in grote hoeveelheden afnemen. Bekijk ons assortiment en vraag direct een offerte aan! Binnen één werkdag ontvangt u een aanbieding van ons deskundige team van SlijpExpert. Aarzel niet langer en profiteer vandaag nog. Wij bieden de scherpste prijzen voor alle lamellenschijven. Bekijk ook de betalingsmogelijkheden en ons retourbeleid. Neem vandaag nog contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wat is een lamellenschijf?

Een lamellenschijf is een schuurschijf bestaande uit overlappende lamellen schuurmateriaal, gemonteerd op een glasvezeldrager. Dit flexibele pakket van drager en schuurmateriaal wordt gebruikt voor schuren, vormen, afbramen en oppervlaktevoorbereiding op materialen zoals metaal, hout en kunststof. Het biedt een langere levensduur, consistente schuurprestaties en is geschikt voor gebruik op vlakke, gebogen en contoureuze oppervlakken.