In verband met de drukte bij onze logistieke partners kunnen bestellingen vertraging oplopen.
  • Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld  vandaag verzonden
  • Voor professionals

3M Cubitron II schuurband 784F 70 x 5123 80+

Zet op verlanglijstje Voeg toe aan vergelijking
Artikelnummer
3M784F80512370
€ 32,02 € 26,46
Op werkdagen voor 17.00 besteld, dezelfde dag verzonden.
Nieuw
Omschrijving

Gebruik de 3M Cubitron ll Schuurband 784F voor een snellere, meer consistente en duurzame snijwerking dan banden van aluminiumoxide.

Ze leveren een optimale snijwerking bij snijden en blenden met middelhoge druk.

De linnen schuurbanden snijden uitzonderlijk snel en blijven scherp tijdens het slijpen doordat het materiaal zichzelf vernieuwt.

Deze professionele banden leveren kosteneffectieve prestaties bij toepassingen met middelhoge druk, waarbij een volledig keramische band overgekwalificeerd is. Met de waterbestendige polyester rug kunnen deze banden zowel nat als droog worden gebruikt.

Om de warmtegevoelige legeringen zoals roestvrijstaal-, titanium-, nikkel- en kobaltlegeringen te beschermen tegen hittegerelateerde spanningsbarsten en verkleuring, zijn deze banden voorzien van een slijphulpstof die de werktemperatuur verlaagt. Bovendien is het schuurmiddel stevig met hars aan de rug gehecht voor extra duurzaamheid bij hoge temperaturen en druk.

Banden met een ruwere korrel (36-80) hebben een YF-gewicht rug, en bij de fijnere korrelgrootte (120-180) is dit de lichtere klasse XF. Beide klassen zijn redelijk flexibel en vormen zich goed naar lichte contouren en platte oppervlakken.

De toepassing van 3M Precision Shaped Grain is een grote stap vooruit in de schuurtechnologie. PSG is een keramisch mineraal dat speciaal is ontworpen met een bedrijfseigen proces waarmee de hardheid en slijtvastheid van de korrel wordt vergroot.

De wetenschappers van 3M zijn een stap verder gegaan en hebben het mineraal via precisie-engineering omgevormd tot driehoekige korrels die bij slijtage continu afbreken in superscherpe punten en randen. Hierdoor snijden ze als een mes door het te bewerken materiaal, in plaats van te gutsen of ploegen zoals conventionele schuurmaterialen.


Specificaties

Meer informatie
Uitvoering SBM-L 2000
Korreltype Cubitron II
Korrelgrofte 80
Lengte 5123
Breedte 70
Merk 3M
Ook interessant