• Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Voor 17:00 besteld vandaag verzonden
  • Voor professionals

Zo verwijdert u een las of lasnaad

Er zijn verschillende situaties waarbij het nodig is om een las of lasnaad te verwijderen. Wij vertellen u waarom en wanneer u een las of lasnaad moet verwijderen. Ook vertellen wij hoe u hoe u dit het best kunt doen.

Waarom en wanneer moet u een las verwijderen?

Een oude lasnaad verwijderen is noodzakelijk om een nieuwe lasverbinding aan te kunnen brengen. In veel gevallen is het een stapellas die uitgeslepen moet worden. Hiervoor zijn uiteenlopende redenen. Er kan sprake zijn van vervuiling van de las, slakinsluiting, randinkarteling of eenvoudigweg een fout in het productieproces. Door de las uit te slijpen, kunt u een nieuwe correcte las leggen.

Zo kunt u een las of lasnaad verwijderen

U kunt het best een haakse slijper met een combinatieschijf gebruiken. Combinatieschijven zijn zowel voor doorslijpen als afbramen in te zetten. Verder raden wij aan om een haakse slijper met voldoende vermogen te gebruiken, bij voorkeur minimaal 1400 watt.

Persoonlijk advies 

Heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste combinatieschijf? Start dan gerust rechts onderin uw scherm met onze experts. SlijpExpert.nl heeft altijd de laagste prijsgarantie op alle producten. Wij leveren alle slijpschijven uit voorraad en u ontvangt deze binnen één werkdag. Kijk ook even op onze actiepagina om te profiteren van tijdelijk extra scherp geprijsde slijpschijven.

Terug naar overzicht

Meer leesvoer

Bekijk al het slijp- en schuuradvies