In verband met de drukte bij onze logistieke partners kunnen bestellingen vertraging oplopen.
  • Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld  vandaag verzonden
  • Voor professionals

Zo kunt u veilig slijpen en schuren

Wanneer u metaal gaat bewerken, schuren of slijpen is het belangrijk dat u de juiste veiligheidsmaatregelen treft. Er gebeuren nog steeds dagelijks ongelukken op werkplaatsen. Bij het slijpen kunnen er bijvoorbeeld rondvliegende spaantjes in uw ogen terechtkomen. Wij zetten de belangrijkste veiligheidsmaatregelen op een rijtje.

1. Draag gehoorbescherming

In een werkplaats heeft men te maken met geluiden van buitenaf en van machines. Gehoorbeschadiging kan al optreden bij een blootstelling aan 80 decibel. Daarom is het bij wet verplicht om gehoorbescherming te dragen bij een dagelijkse geluidsbelasting van 85 dB(A) of hoger. De gehoorbeschermers moeten het geluid dempen tot 80 dB(A) of lager. 

Gehoorkappen en oordoppen

U kunt kiezen voor oordoppen of gehoorkappen. Het is verstandig om een gehoorkap op te zetten wanneer u de hele dag aan lawaai wordt blootgesteld. Gehoorkappen zorgen doorgaans voor de sterkste reductie van het aantal decibel. Wij hebben een grote verscheidenheid aan 3M gehoorkappen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen met gevaarlijke geluidsniveaus.

2. Bescherm uw luchtwegen

In werkplaatsen komen vaak gevaarlijke stoffen vrij, waarvan u niet wilt dat ze in uw longen terechtkomen. Om dit te voorkomen kunt u ademmaskers dragen. Er zijn twee soorten maskers verkrijgbaar, herbruikbare maskers en wegwerpmaskers.

Herbruikbare en wegwerpmaskers

Herbruikbare maskers hebben verschillende voordelen. Zo kunnen de filters vervangen worden, zitten deze enorm comfortabel en hebben deze een hele goede pasvorm. Bovendien is een wegwerpmasker voordeliger dan een herbruikbaar masker. Wanneer u een masker dagelijks nodig heeft, is het natuurlijk wel voordeliger om een herbruikbaar masker aan te schaffen.

Let op: het is essentieel om alleen ademmaskers van goede kwaliteit te dragen. Daarom verkopen wij alleen de ademmaskers van 3M. Deze houden schadelijke stoffen goed tegen.

3. Bescherm uw ogen

Het is erg belangrijk om uw ogen goed te beschermen. Er zijn verschillende soorten veiligheidsbrillen verkrijgbaar. Zo zijn er hele lichte brillen die zich naar uw gezicht vormen. Ook zijn er diverse brillen die u eenvoudig kunt verstellen. De veiligheidsbrillen van 3M hebben een uniek design en bieden optimale bescherming en ultiem comfort.

Meer weten om veilig te slijpen?

Wilt u weten hoe u de veiligheid in uw werkplaats kunt waarborgen? Start gerust rechts onderin uw scherm een chat met één van onze experts. SlijpExpert.nl heeft altijd de laagste prijsgarantie op alle producten. Wij leveren alle persoonlijke beschermmiddelen uit voorraad en u ontvangt deze binnen één werkdag. Kijk ook even op onze actiepagina om te profiteren van tijdelijk extra scherp geprijsde producten.

Terug naar overzicht