In verband met de drukte bij onze logistieke partners kunnen bestellingen vertraging oplopen.
  • Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld  vandaag verzonden
  • Voor professionals

Klingspor Cevolution

Goed. Veilig. Geel. De nieuwe Klingspor lamellenschijven

Cevolution

De vier nieuwe lamellenschijven in het Klingspor assortiment hebben één ding gemeen - bij alle vier wordt gebruik gemaakt van de nieuwe CEVOLUTION-technologie.
Klingspor producten met CEVOLUTION-technologie zijn krachtiger dan vergelijkbare andere keramische slijpmiddelen.

Afhankelijk van het product en de toepassing bieden ze de gebruiker een hogere agressiviteit, een langere standtijd of zelfs beide. 
De hogere prestaties van producten met CEVOLUTION-technologie ontstaan door de combinatie van een agressieve, zelfslijpende keramische korrel met de unieke Klingspor know-how op het gebied van korrelmenging, korreldikte, hoeveelheden, receptuur van hecht- en deklaag,  multibinding en bijzondere productieprocessen.

Al deze individuele componenten worden door de Klingspor ontwikkelaars voor elk individueel slijpmiddel specifiek op elkaar afgestemd. Op deze manier ontstaan geoptimaliseerde producten die perfect voldoen aan alle eisen van de gebruikers.

Vier nieuwe producten in het Klingspor assortiment

Wie vaak te maken krijgt met uitdagende schuurwerkzaamheden, zal regelmatig gebruik hebben gemaakt van één gereedschap: de lamellenschijf! Zo heette de waaierslijpschijf namelijk bij de introductie in 1972 en zo heet de schijf bij Klingspor nog steeds. 

Het bijzondere aan deze lamellenschijf is de flexibiliteit. In vergelijking met een afbraamschijf zorgt deze schijf voor een aangenamer slijpen door een geringere vibratie en een lager geluidsniveau. T

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de SMT heeft Klingspor nu vier nieuwe types ontwikkeld die vanaf de herfst 2022 leverbaar zijn. De vier nieuwe modellen zijn tot in de kleinste details doordacht en bieden de gebruiker in elke situatie de best mogelijke prestaties. Dankzij de nieuwe Klingspor CEVOLUTION technologie, die de keramische korrel combineert met 130 jaar know-how, zijn de SMT schijven optimaal uitgerust voor de resp. toepassing.

Dat betekent voor de gebruiker: 

‣ Maximaal vermogen 
‣ Perfecte resultaten 
‣ Best mogelijke efficiëntie.

Alle nieuwe SMT-modellen voldoen aan de richtlijnen voor veiligheidscertificering van de Organization for the Safety of Abrasives (OSA).

SMT 975 – de duurzame

Een lamellenschijf met meerdere overtuigende eigenschapen: de nieuwe keramische slijpkorrel; de CEVOLUTION-technologie en de trimbare steunschijf zorgen voor een ongekend lange levensduur.
Dankzij de CEVOLUTION weet de SMT 975 te overtuigen door de lange standtijd en de extreme agressiviteit. 
De kunststof steunschijf is eenvoudig te trimmen zodat het ongebruikte slijpmiddel in het binnenliggende bereik van de schijf ook kan worden opgebruikt. Dit zorgt voor extra levensduur ten opzichte van de traditionele lamellenschijf. 
Door de geïntegreerde M14-draad is een efficiënte gereedschapswissel mogelijk zonder gebruik te maken van een spansleutel.

Leverbare diameters: 115 mm, 125 mm.
Leverbare korrel: 40, 60, 80.

SMT 974 – de solide

Ook de SMT 974 weet te overtuigen met de nieuwe, zelfslijpende CEVOLUTION keramische slijpkorrel. In combinatie met de katoenen drager wordt deze SMT een betrouwbaar slijpgereedschap.
De extra dikke bestrooiing met slijpmiddel zorgt voor een bijzonder lange standtijd. 
De SMT 974 is geoptimaliseerd voor een zeer hoge materiaalverwijdering van staal.

Leverbare diameters: 115 mm, 125 mm.
Leverbare korrel: 40, 60, 80.

SMT 976 – de coole

Deze lamellenschijf is door de Klingspor technici geoptimaliseerd voor de bewerking van RVS.
Dankzij de multibinding bestrooiing en het zelfslijpende effect weet de SMT 976 te overtuigen bij de bewerking van een groot aantal materialen door de agressieve werking en de langere standtijd dan het voorgaande type SMT 996.
De multibinding draagt bij aan de beperking van de temperatuur in de slijpzone tijdens het slijpen.
De SMT 976 is daardoor optimaal geschikt voor RVS. Daarnaast voorkomt de multibindung voortijdig dichtlopen bij toepassing op non-ferro metalen en aluminium.

Leverbare diameters: 115 mm, 125 mm.
Leverbare korrel: 40, 60, 80.

SMT 674 – de efficiënte

Prijs-prestatie heeft een nieuwe naam: SMT 674! Met dit model introduceert Klingspor voor het eerst een keramische slijpkorrel in de Supra-lijn.
De producten uit deze lijn staan voor betrouwbare en krachtige producten die met name weten te overtuigen door de uitstekende prijs- prestatieverhouding.
De SMT 674 is universeel inzetbaar bij de metaalbewerking en is een echte alleskunner.

Leverbare diameters: 115 mm, 125 mm, 180 mm.
Leverbare korrel: 40, 60, 80.

Klik hier voor de Klingspor Cevolution Brochure.

Onderstaande Klingspor Cevolution artikelen zijn verkrijgbaar op Slijpexpert:

Heeft u een vraag over Klingspor producten? Start dan gerust een chat rechts onderin dit scherm met een van onze experts. Of bel ons op 0313-229191. Wij helpen u graag!

Terug naar overzicht
Ook interessant

Meer leesvoer

Bekijk al het slijp- en schuuradvies