Welke lashelm is het meest geschikt?

Iemand die met een automatische lashelm aan het lassen is.
Het is belangrijk om een lashelm, ook wel laskap genoemd, te dragen tijdens laswerkzaamheden. Maar welke lashelm is voor u het meest geschikt? Wij behandelen de verschillen tussen een automatische laskap en passieve lashelm. Ook behandelen wij de andere veiligheidsmaatregelen die u kunt treffen. 

Bescherm uw ogen, hals en gezicht

Met een lashelm beschermt u uw gezicht, ogen en hals tegen vonken, warmte en schadelijke stralingen. Het glas van de helm weerkaatst het felle ultraviolette licht. Zo voorkomt u dat uw hoornvlies beschadigd raakt, wat kan zorgen voor een brandend en pijnlijk gevoel. Daarnaast beschermt de helm uw gezicht tegen lasspetters die brandwonden kunnen veroorzaken. Ook wordt u tegen lasdampen beschermt die longaandoeningen kunnen veroorzaken. 

De verschillen tussen de automatische en passieve lashelm

De passieve lashelm staat bekend als ‘de standaard’ lashelm. De automatische lashelm is een geavanceerde helm ontworpen voor optimaal comfort tijdens het lassen. Wij zetten alle kenmerken op een rijtje. 

Automatische lashelm 

Passieve lashelm 

Mogelijk om zonder onderbrekingen exothermisch en korte lasnaden te lassen 

Niet mogelijk om zonder onderbrekingen de exothermisch en korte lasnaden te lassen

Duurder

Goedkoper

In alle comfort laswerkzaamheden uitvoeren

Kans op een vermoeide nek door het omhoog en omlaag klappen

Tijdbesparend doordat u de kap niet omhoog hoeft te klappen

Geen tijdsbesparing, doordat u de kap omhoog en omlaag moet klappen

Het getinte glas gaat automatisch van licht naar donker bij fel licht

U moet omhoog en omlaag klappen om beter te zien

Perfect voor zowel korte als lange termijn

Alleen goed voor korte termijn

Minder risico op lasogen

Meer risico op lasogen

Mogelijk om gevoeligheid en mate van donkerheid van het glas zelf in te stellen

Het glas is niet aanpasbaar 


Andere veiligheidsmaatregelen

Naast het dragen van een lashelm zijn er nog andere veiligheidsmaatregelen die u kunt treffen. Het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale handschoenen, veiligheidskleding (zoals een lasschort), en veiligheidsschoenen. Verder is het belangrijk dat u een goede training heeft gehad. Denk niet ‘hoe kan ik de klus snel klaren’, maar ‘hoe kan ik de klus op de meest veilig en effectieve manier klaren.’

Onze lashelmen

Bij SlijpExpert.nl zijn de 3M Speedglas lashelmen verkrijgbaar: een begrip in de markt. De 3M Speedglas laskappen zijn van de hoogste kwaliteit en bieden een uitermate scherp zicht. Wij bieden diverse lijnen van Speedglas aan: de 100-serie en 9100-serie. De 9100-serie heeft veel uitgebreide opties. De 100-serie is wat eenvoudiger en daardoor uitermate geschikt voor beginnende lassers. Ontdek welke 3M Speedglas laskap voor u het meest geschikt is. 

Persoonlijk advies 

Heeft u advies nodig bij het kiezen van een lashelm? Start dan gerust rechts onderin uw scherm met onze experts. SlijpExpert.nl heeft altijd de laagste prijsgarantie op alle producten. Bestel vandaag nog uit onze voorraad en u ontvangt uw producten binnen één werkdag. Kijk ook even op onze actiepagina om te profiteren van tijdelijk extra scherp geprijsde producten.

Neem contact op