In verband met de drukte bij onze logistieke partners kunnen bestellingen vertraging oplopen.
  • Bedrijf? Bestel op rekening
  • Gratis levering vanaf €100,-
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld  vandaag verzonden
  • Voor professionals

Uw keuze voor de juiste haakse slijper

De haakse slijper is één van de meest voorkomende machines in de werkplaats. In de metaal bewerkende industrie wordt namelijk dagelijks veel gebruik gemaakt van haakse slijpers. Het is het ideale gereedschap voor het afbramen, (door) slijpen, ontbramen en ontroesten van materialen. SlijpExpert levert een compleet asoortiment haakse slijper van Cibo, Flex, Metabo en 3M. Haakse slijpers die bekend staan om kwaliteit, innovatie en veiligheid. 

Wat is een haakse slijper?

Een haakse slijper wordt ook wel een slijptol of flex genoemd. Het is een gereedschap om metaal, steen of hout te bewerken. Een haakse slijper is handig voor het:

  • Slijpen en zagen van steen en metaal
  • Verwijderen van metaalbramen en roest
  • Polijsten van metalen
  • Borstelen van metaal en steen

Verschillende aandrijvingen

Haakse slijpers kunnen op verschillende manieren worden aangedreven. Naast haakse slijpers met elektrische aandrijving zijn er ook haakse slijpers op accu verkrijgbaar. SlijpExpert.nl levert voor beide aandrijvingen een compleet assortiment van de A-merken Cibo, Metabo, 3M en Flex. Met de accu aandrijving kunt u draadloos werken; Metabo is wereldwijd de nr. 1 in accutechnologie en zorgt voor continue innovatie op dit gebied. Een accu-haakse slijper is uitermate geschikt als er geen stroomvoorziening in de buurt is of als u juist heel flexibel te werk wil gaan. De aandrijving met snoer is aan te raden voor langdurig gebruik en bij zware verspaningen. 

Vermogen en toerental

De kostprijs van een haakse slijper wordt in grote mate bepaald door het vermogen (in Watt) dat de slijper kan leveren. Bovendien is het belangrijk of het toerental regelbaar is.

Vermogen

Voor een 125 mm haakse slijper is een vermogen van 800 tot 1200 Watt voldoende voor het gebruik op staal met doorslijpers, afbramers en lamellenschijven. Voor het zwaardere verspaanwerk met 3M Cubitron schijven, is een vermogen van 1400 tot 1700 Watt aan te bevelen.

Toerental

Een 125 mm haakse slijpmachine heeft standaard een vast onbelast toerental van 10.000 omwentelingen per minuut. Dit is ideaal voor het gebruik van doorslijp- en afbraamschijven op staal. Wanneer u met lamellenschijven en/of er op roestvaststaal werkt, kunt u beter een machine met een regelbaar toerental kiezen. Door een lager toerental in te stellen, zal de warmteontwikkeling op het te bewerken materiaal lager blijven. Zo kunt u de standtijd van het schuurmateriaal vergroten. Daarnaast is het mogelijk om machines aan te schaffen die beschikken over een langzame start, anti-klembeveiliging, twee-knopbediening, anti-vibratie, extra platte kop en snelwisselsysteem.

Let op de diameter van de haakse slijper

De meest voorkomende slijpers zijn geschikt voor de 125 mm schijven. Daarnaast hebben wij ook haakse slijpers die geschikt zijn voor schijven van 115, 180 en 230 mm. Welke maat geschikt is voor u, hangt sterk af van uw werkzaamheden. Wilt u een kleine wendbaardere variant, dan kunt u het beste kiezen voor een 115 mm of 125mm haakse slijper.

Welke slijpschijven zijn er?

Een haakse slijper maakt gebruik van verwisselbare slijpschijven. Zo levert SlijpExpert.nl de volgende slijpschijven voor het slijpen alle soorten metaal: 

  • Doorslijpschijven: met een doorslijpschijf is het mogelijk om diverse materialen door te slijpen.
  • Fiberschijven: een fiberschijf is ideaal om materialen strak, vlak en snel te verspanen.
  • Afbraamschijven: een afbraamschijf wordt gebruikt om scherpe punten of randen van lasnaden en zaagsneden af te bramen.
  • Lamellenschijven: lamellenschijven zijn zeer universeel inzetbaar, maar voornamelijk gebruikt voor het ontbramen van diverse materialen. 

De slijpschijven voor op de haakse slijper zijn verkrijgbaar in verschillende maten: 115 mm, 125 mm, 180 mm en 230 mm. De 115 mm en 125 mm zijn de kleine wendbare varianten, waarbij de 125 mm het meest voorkomend is bij de meeste machines. De 180 mm en 230 mm zijn de robuuste varianten en dus geschikt voor het grovere werk. Weet u niet welke slijpschijf het beste is voor uw situatie? Neem dan contact op met onze experts voor persoonlijk advies.

Uw veiligheid gaat boven alles!

Het gebruik van een haakse slijper is niet zonder risico’s! Wanneer u gebruik wilt maken van een haakse slijper zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen die u moet treffen. Zo heeft elke gebruiker van een haakse slijper gehoorbeschermers en veiligheidsbrillen nodig. Dit behoort tot de standaarduitrusting van elke gebruiker. Maar er zijn natuurlijk ook meerdere manieren om uzelf te beschermen. Zo biedt SlijpExpert.nl bescherming voor niet alleen uw gehoor, ogen en handen, maar ook uw luchtwegen, door het dragen van bijvoorbeeld een stofmasker. Onze producten zijn geproduceerd en gecontroleerd volgens de strengst geldende internationale regelgeving. Hierdoor weet u met alle zekerheid dat de producten kwalitatief goed zijn tegen de scherpst mogelijke prijs. 

Advies

SlijpExpert.nl levert de beste haakse slijpers! Maar welke slijper is nu het meest geschikt voor uw situatie? En voldoet het meest aan uw wensen en behoeften? Wilt u meer weten over de haakse slijpers? Neem dan gerust contact op met onze experts. Wij kunnen u optimaal adviseren en helpen bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Terug naar overzicht
Ook interessant

Meer leesvoer

Bekijk al het slijp- en schuuradvies