Vier tips om de juiste lamellenschijf te kiezen

Schuurkorrels

U kunt lamellenschijven inzetten voor het zwaardere verspanende werk en toepassen op een haakse slijper. Tegenwoordig is de keuze aan lamellenschijven alleen erg groot. Met deze vier tips kiest u de juiste lamellenschijf.

1.   Let op het verspanend vermogen van een lamellenschijf

Het verspanend vermogen is van belang bij de aard van werkzaamheden en de gewenste finish. Bij lamellenschijven heeft u de keuze uit verschillende korrelgroottes. Doorgaans geldt hoe grover de korrels, hoe groter het verspanende vermogen en hoe ruwer het resultaat. De korrelgrootte wordt aangegeven bij de schijf. Hoe groter het getal, hoe kleiner de korrels. Voor lamellenschijven is K36 is de grofste korrel en K120 de fijnste korrel.

2.   Let op de soorten schuurlinnen 

Keramische lamellenschijven hebben doorgaans de beste prestaties. Aluminiumoxide  lamellenschijven zijn daarentegen het voordeligst. Zirconiumoxide schijven worden het meest verkocht.

Wij van SlijpExpert.nl adviseren de 3M™ Cubitron II™ lamellenschijven. Deze staan aan de absolute top wat betreft verspanend vermogen en standtijd dankzij de unieke gepatenteerde korrelvorm.

3.   Let op het soort drager

De lamellen van de schijf worden op een drager gemonteerd. Dit kan zijn een kunststof, glasfiber of metalen drager zijn. Lamellenschijven op glasfiber worden het meest verkocht. Dit is dan ook de goedkoopste drager. Wanneer u veel op roestvaststaal werkt, kunt u het best een drager van kunststof kiezen. Deze krast namelijk niet wanneer de drager het werkstuk raakt. Dit kan gebeuren wanneer het schuurlinnen op is. Metalen dragers kunt u inzetten bij zware verspaningen en wanneer uw lamellenschijf niet flexibel hoeft te zijn. 

4.     Houd rekening met de levensduur van de schijf

Een goedkope lamellenschijf hoeft niet per definitie te zorgen voor lagere slijpkosten. Bij het aanschaffen van de schijf moet u ook rekening houden met de standtijd, dit is de levensduur van de schijf. De 3M™ Cubitron II™ lamellenschijven hebben weliswaar een relatief hoge aanschafprijs, maar ook een extreem hoge standtijd. Dit brengt diverse voordelen met zich mee. Wanneer de schijf langer meegaat, moet deze minder vaak gewisseld worden, minder vaak besteld worden en heeft u een minder grote opslag nodig. Zo bespaart u dus op allerlei manieren kosten.  

Meer weten over lamellenschijven?

Wilt u weten welke lamellenschijf het beste bij uw slijp- en schuurproces past? Start gerust rechts onderin uw een chat met één van onze experts. SlijpExpert.nl heeft altijd de laagste prijsgarantie op alle producten. Wij leveren alle lamellenschijven uit voorraad en u ontvangt deze binnen één werkdag. Kijk ook even op onze actiepagina om te profiteren van tijdelijk extra scherp geprijsde lamellenschijven.

 

Neem contact op