3M Cubitron™ II serie

Schuurkorrels

3M Cubitron™ II?

Cubitron™ II is een technologie die door 3M in 2012 is ontwikkeld. 3M is een fabrikant met tientallen jaren ervaring in de wereld van schuren. Hun ultieme doel was om de wereld van de schuurmaterialen op zijn kop te zetten. En dat is gelukt. Schuren gaat door deze technologie nu veel sneller en beter, en de schuurmiddelen gaan veel langer mee. Met de 3M Cubitron™ II technologie kunt u zo eenvoudig een hogere productie halen en uw productiekosten verlagen.

Technologie van de Cubitron™ II serie

3M heeft bij de ontwikkeling van deze serie de schuurband en fiberschijf opnieuw uitgevonden. Zij hebben een gepatenteerde technologie ontwikkeld die de vakman echt verder helpt. Dit alles dankzij de beste ingenieurs en tientallen jaren ervaring in keramiek-, schuur- en microreplicatie-technologieën

Meer werk in minder tijd

De schuurmineralen van de Cubitron™ II serie slijten gelijkmatig af en behouden hun driehoekige vorm. Zo zijn zij altijd met de scherpe kant naar boven gericht. Hierdoor wordt de volledige kracht van het keramische schuurmineraal constant benut. In de praktijk blijkt dat na 15 minuten schuren er maar liefst 300% meer materiaal per minuut verwijderd wordt. Er kan dus veel meer werk verzet worden in minder tijd. Bovendien maakt het schuren veel eenvoudiger en gemakkelijker. Door de grotere schuurkracht is er namelijk veel minder inspanning nodig. U hoeft veel minder druk te geven. Hiernaast heeft u ook nog eens minder last van warmteontwikkeling bij de 3M Cubitron™ II.

Microscopische precisie

De nieuwe technologie onderscheidt zich dus enorm van de concurrentie. Dit is nog het beste te zien onder een microscoop. Het is dan namelijk meteen duidelijk dat het keramische schuurmineraal met enorme precisie gevormd is. Alle schuurmineralen van de serie hebben gelijkwaardige afmetingen. Traditionele schuurmineralen voor dezelfde toepassingen zien er onder een microscoop compleet anders uit. Deze hebben niet allemaal dezelfde afmeting en een ongedefinieerde vorm. Bovendien staan de korrels kriskras door elkaar.

Duurzaamheid van de Cubitron™ II serie

Een groot deel van de slijpers vervangen hun slijp- en schuurmiddelen pas wanneer de schuurkracht al drastisch is afgenomen. Dan is het dus eigenlijk al te laat. Kostbare tijd is verloren gegaan. De verschillende slijp- en schuurmiddelen van de Cubitron™ II serie gaan veel langer mee. Deze bereiken dezelfde afname van snijkracht tot vijf keer later dan andere schuurmiddelen. U kunt zich voorstellen dat uw kosten drastisch omlaag gaan als uw schuurbanden tot vijf keer langer meegaan. Bovendien staat uw productie minder vaak stil, omdat de schuurbanden van de Cubitron™ II dus veel minder vaak vervangen moeten worden.

Cubitron™ II assortiment van Slijpexpert

Slijpexpert heeft de meest innovatieve producten van 3M tegen de scherpste prijzen. En als u op werkdagen voor 17.00 besteld, versturen wij het dezelfde dag nog! Wij hebben de volgende producten van de Cubitron™ II serie in het assortiment:

Heeft u een vraag over de slijp- of schuurmiddelen uit de Cubitron™ II serie? Start dan gerust een chat rechts onderin dit scherm met een van onze experts. Of bel ons op 0313-655550. Wij helpen u graag!


Bekijk alle cubitron producten