Veilig werken met de 3M schuurmiddelen

Het gebruik van schurende gereedschappen en apparatuur kan gevaarlijk zijn. Denk hierbij aan taken als het slijpen, snijden, lasverwijdering, polijsten en afwerken van verschillende materialen. Daarom is het van groot belang om een goed beeld te hebben van de slijprisico’s en deze te begrijpen. Alleen dan is het mogelijk om de risico’s te identificeren en te beperken. 3M Safety Built In helpt u bij het verbeteren van de veiligheid bij het slijpen. Zo beschermt u uw werknemers tegen alle gezondheids- en veiligheidsrisico’s op de werkplek op de lange termijn.

Het belang van veiligheid tijdens het slijpen

Het identificeren van deze gevaren en hier de beste veiligheidsoplossingen voor bepalen is niet altijd eenvoudig. De hoge snelheden, temperaturen en krachten die gepaard gaan met het gebruik van schuurmiddelen brengen verschillende gevaren met zich mee. Zo brengt het onmiddellijk veiligheidsrisico’s met zich mee zoals snij- en brandwonden. Maar ook op de lange termijn kan routinematig gebruik van schuurmiddelen gezondheidsrisico’s opleveren. Dit wordt met name veroorzaakt door trillingen, deeltjes in de lucht en lawaai.

Kies voor 3MTM CubitronTM II schuurmiddelen

Het verminderen van risico’s en gevaren van trillingen, deeltjes in de lucht en lawaai is een belangrijke stap bij het vergroten van de veiligheid bij het slijpen. De 3MTM CubitronTM II schuurmiddelen zijn niet alleen snel en efficiënt, maar de precisie keramische korreltechnologie helpt ook bij het verminderen van deze risico’s.

Minder warmte, druk en deeltjes in de lucht

De korrelstructuur van de schuurmiddelen is zo ontworpen dat de slijpkorrels tijdens het slijpen voortdurend breken en altijd nieuwe, scherpe snijkanten vormen. Dit zorgt ervoor dat ze sneller, koeler en duurzamer zijn dan conventionele slijpmiddelen. Als gevolg hiervan is er minder druk nodig om met de 3MTM CubitronTM II schuurmiddelen te werken. Dit zorgt voor minder vermoeidheid bij de gebruiker. Deze schuurmiddelen produceren zwaarder abrasief stof, dat minder lang in de lucht blijft hangen. Daarnaast snijden ze ook sneller waardoor de tijd dat de gebruiker de machine vasthoudt, en dus wordt blootgesteld aan trillingen, wordt verminderd.

3M
Klik op onderstaande producten van 3M en profiteer direct van de scherpste prijzen